Om oss

SØRLANDSBADET er et aktivt og attraktivt feriesenter i Lyngdal med gode og fine aktiviteter for hele familien. Vi har et flott badeland med både inne og uteanlegg, samt treningssenter, velvære, cafe, fysioterapi og turløyper. Hele opplevelsessenteret har aktivitet, helse og velvære i fokus og vi dyrker livsgleden for familien. Vi jobber for at regionen skal tilby den beste rekreasjonsopplevelsen og kvalitetstid for familier på Sørlandet og som et av de ledende badeland i Norge.

SØRLANDSBADET ligger idyllisk til ved strandkanten innerst i den lange og flotte Rosfjorden. Med den åpne og store glassfasaden kan du nyte hele fjorden fra bade- og treningsanlegget. Naturopplevelsen blir tett og nær. SØRLANDSBADET tilbyr en helhetlig opplevelse innen bading – både innendørs og utendørs.

Undervannsrestauranten Under ligger bare 20 minutters kjøring fra oss. 

Lyngdal ligger sentralt til på Sørlandet og Sørlandsbadet er Norges sørligste badeland. Veien er kort til andre attraktiviteter og opplevelser. Norges Sydspiss - Lindesnes Fyr, Lista Fyr, Kvåsfossen Sørnorsk Laksesenter, Nordberg FortUtsikten Golfbane, Skatepark i Farsund, Gokart, trampolinepark, surfing på Lista. Dette bare et lite utvalg som er innenfor 30 minutters kjøring fra Sørlandsbadet.

Lyngdal ligger bare en god times kjøring fra Kristiansand slik at med overnatting i Kristiansand er en bade- og familieopplevelse i Sørlandsbadet ikke langt unna. Eller om en tenker motsatt og vil benytte overnatting i Lyngdal så er Kristiansand Dyrepark eller handling i Kristiansand innenfor rekkevidde på en dag.

Bespising i Lyngdal er mangfoldig. Mange av spisestedene og restaurantene er i tilknytting til Hotell og overnatting i Lyngdal. Sørlandsbadet har sin egen Cafè som mange benytter under besøk.

Region rundt oss har det meste å tilby. Innenfor 30 minutters kjøring kan du få et mangfoldig tilbud innen aktiviteter, restauranter, overnatting, severdigheter, landemerker, opplevelser og ikke minst minnerike opplevelser.

---

Lyngdal are located in the south, not far from Lindesnes Fyr, the southernmost point of Norway with a very popular Lighthouse. The aquapark Sørlandsbadet are one of the most famous places in Lyngdal. It has both a inside and an outside park. The inside aqua are open during the whole year and have several different attractions.

In our region it is a lot of different attractions and activities. Zoo, golf, skate park, Gocart, surfing, fishing, bicycling and of course the nature.

The world famous underwaterrestaurant Under are between us and Lindesnes Lighthouse.

We also have Hotels in our surroundings that are friendly, nice and with good food, and of course kindly for families.

Read more at Visit Norway, Visit Southern Norway and Visit Lyngdal

Vårt vann

Vi tilbyr ett behagelig og lokalt vann. Vi er ett av få badeland i Norge som har sjøvann i bassengene. Vi blander sjøvann som vi pumper opp fra Rosfjorden og blander med ferskvann. Fra sjøvannet utskiller vi naturlig klor som vi igjen benytter for å tilsette for å holde god vannkvalitet. Denne løsningen med saltvann og naturlig klor gjør vannet ekstra behagelig og gir mindre hudplager for dem som reagerer med klorvann.


Eierskap

Sørlandsbadet består av to selskaper som forvaltes i fellesskap. Sørlandsbadet IKS som eies av Lyngdal Kommune og Vest-Agder Fylkeskommune. Sørlandsbadet AS som eies av private investorer og næringsdrivende i Lyngdal Sørlandsbadet åpnet sine dører 1. febr 2007 og vi har hatt flere utbyggingstrinn i vår historie.


Historie

  • 2001 – idèen om Sørlandsbadet ble realisert under byggingen av Kulturhuset i Lyngdal
  • Febr 2007 åpnet vi våre dører
  • Juni 2010 åpnet vi vår egen badeøy Saltos og fikk et fullverdig innendørs- og utendørsanlegg
  • Juli 2011 åpnet utvidet vi vår kafè og butikk
  • Oktober 2011 utvidet og doblet vårt areal på Treningssenteret.
  • Sommeren 2012 åpnet vi Sørlandsbadet Turpark
  • Oktober 2013 lanserte vi figurene Salto og Selma

Matopplevelser

På Sørlandsbadet tilbyr vi både varme og kalde retter. I helger og ferier har vi full meny med husets pizza, vegetarpizza, hamburgere, veganburger, løvsteiktallerken, pølse og pommes - samt egen barnemeny.

Mandag til fredag byr vi på pølse, pommes og en minipizza fra Knøtten.

Hver dag hele året gjennom kan du som gjest få kjøpt små greie måltid som milkshake, smoothie, juicer, kjøleskapsgrøt, diverse yoghurter, lefser og frisk frukt.

Vi har også egen gluten- og laktosefri meny.

Vår varmmat bestilling lukker en time før gjesten må opp av vannet. Bestill gjerne fra vår TakeAway-meny før du går inn og bader, så står det klart til deg når du kommer ut av garderoben.