- Hvorfor tar du med barna på Sørlandsbadet?

Linda Orthe, Mathias (6) og Karoline (8) har brukt Sørlandsbadet i flere år. – Selv er jeg ikke så trygg i vann, men jeg har et ønske at mine barn skal være det, forteller Linda.

Trygghetsfølelse. Det svarer Linda Orthe på hvorfor hun tar med seg barna til Sørlandsbadet.

– Samtidig som det er gøy for barna og en flott familieplass, utdyper hun.

Maser på mamma

Vi setter oss ned sammen med Linda og hennes to barn før dagens badeøkt. Det klør i både armene og beina til Mathias og Karoline. De kan ikke få gledet seg nok etter å bade, så praten må gå raskt.

– Vi maser på mamma om å få gå hit, forteller Mathias.

– Hva er det dere liker å gjøre på Sørlandsbadet?

– Vi liker å gjøre å alt: Leke, være i strømmen og boblebadet. Jeg liker også å kjøre line og dukke under vann lengst mulig, forteller Karoline (8).

For barna er det lek og moro det handler om, men for tobarnsmoren er Sørlandsbadet også en fin arena for å lære barna å bli trygge i vann.

– De er ikke redde for vann, mens jeg er ikke særlig begeistret for å bade. Karoline og Mathias er mye tøffere og tryggere i vann enn meg. De får et annet forhold til vann og det synes jeg er fint, forteller Linda. Hun forteller også at selv om hun ikke liker å bade, så er det flott at Sørlandsbadet har fokus på barnas sikkerhet, og at barn under 11 år må ha en badende voksen med. 

Ordentlig og ryddig

Sørlandsbadet er en familieplass hvor barna får badeglede. Men samtidig er det et god sted hvor voksne å trene og senke pulsen.

– Det er masse bra tilbud. Jeg har hatt med barna på babysvømming da de var små. Barna har vært introdusert for vann siden de var små og etter hvert har de fått lov til å utfolde seg mer selve sier Linda føyer til:

– Også er det ordentlig og ryddig på Sørlandsbadet. Det liker jeg, sier Linda.

Nå som Mathias (6) og Karoline (8) har blitt større, bader de mye sammen med hverandre. «De må ha vært gjennom alt før vi reiser hjem,» forteller tobarnsmoren.

Selv er hun tilhenger av:

  • Treningsstudioet
  • Velværesenteret
  • Boblebadet

Vil ikke reise hjem

Familien bor i Eiken i Hægebostad, tre mil nord for badeanlegget i Lyngdal. Gleden er stor hver gang de skal reise å bade.

– Da sier vi «jippi» og «hurra», forteller Mathias og legger til:

– Men det er kjedelig å sitte i bilen før vi kommer fram, forteller han.

Uansett hvor mange timer som har gått, vil aldri barna reise fra Sørlandsbadet.

– Det er alltid gøy å være her, og de vil aldri reise hjem. Det blir en liten nedtur når mamma forteller at vi skal hjem, sier Linda og smiler.