Familieidyll på Sørlandsbadet

Regionen har lang tradisjon og gode erfaring i hvordan vi skal yte service til våre besøkende. Spesielt rogalendinger funnet sin plass i vår del av Sørlandet.

Gjestene våre har hjulpet oss i utviklingen av området og unike butikker, spennende aktiviteter, landemerker, fantastiske matopplevelser og overnattingsmuligheter gir besøket muligheter for hele familien.

 

Sørlandsbadet
Sørlandsbadet er Norges sydligste badeland og har både et inne og et uteanlegg. Badeanlegget inne har helårsåpent med mange muligheter. Bølgebasseng med strømkanal som holder 31 grader i vannet. Det er eget barnebasseng for de aller minste like med bølgebassenget og boblebadet. Idrettsbassenget har stupetårn med 1, 3 og 5 meter. Det er droppsklie og vannet holder 26 grader. Innendørs vannsklie på 60 meter med elektronisk tidtaking. Vi har velværeavdeling som er et lukket område og vår rolige sone. Her holder vannet 34 grader og vi har stim- og vanlig badstue samt en kuldekulp. Vårt vann er også behagelig der vi blander sjøvann og ferskvann. Badeanlegget er oversiktlig og passer godt til småbarns familier. Vi har vår egen kafé der en kan spise i badet, eller i kaféen ved siden av resepsjonen. Vi kan også tilby trening på vårt treningssenter.

Overnatting
Kvåstunet er lokalisert i Kvås på den tidligere Folkehøgskolen. Her er dere midt i naturen og med dramatiske fjell like rundt stedet. Dette gir gode muligheter for turer, og vi anbefaler først og fremst Ørneknipen som ligger like bak Kvåstunet. Kvåstunet er omtrent 20 minutters kjøring fra Sørlandsbadet.

Rosfjord Strandhotell ligger like ved Sørlandsbadet med gangavstand langs promenaden. Hotellet er drevet av familien Ubostad på fjerde generasjonen og Strandhotellet har en rekke aktiviteter gjennom hele året.

 

Småbarnsfamilieidyll på Sørlandet

Aktiviter, attraksjoner og shopping – ting å gjøre

Området gir gode muligheter for mange aktiviteter, attraksjoner, shopping m.m. Lindesnes Fyr er det mest kjente landemerket med sydligste faste punkt av Norge. På vei ut til Fyret ligger Spangereidkanalen, her finner en Lindesnes Havhotell og Under samt Jentan på Båly, golfbane og litt til. Lista Fyr er også et landemerke med storslått natur, og både fyret men ikke minst Listastrendene som må være Norges flotteste strender er absolutt å anbefale. En unik opplevelse på flate Listalandet. Like innenfor har vi Nordberg Fort. Skater du? Da bør du avlegge Lista Adrenalinpark på gamle flyplassen et besøk. Vi bør ikke glemme å avlegge Hollenderbyen i Flekkefjord, eller Feda et besøk. Utrolig flott. På tur østover igjen passerer en Kvinesdal og Utsikten Hotell , Kunstsenter og Golfpark. I Øst ligger Mandal , en flott sørlandsby med flotte butikker og gode restauranter.

Ingen ferie uten shopping. Regionen har meget å tilby og det finnes flere og mange spesielle butikker som er verdt et besøk i seg selv. Interiør, design, klær, mat osv. Bykjernen i Farsund er å anbefale med flott design og arkitektur. Vi anbefaler Trunken i Vanse et besøk – du kommer ikke herfra uten å ha shoppet noe. Lyngdal har attraktive butikker, med blant annet Bazaren og Stella Shop. Kvinesdal har Nico Mat med kjøttdisk og med amerikansk inspirasjon. Vi kan fokusere videre på mat med Båly Fisk i Spangereid, Bekkereinan i Kvinesdal og Fiskelaget i Mandal. Olivas Hus med klær, interiør, møbler og Tønnesen Sko med både sko, vesker og interiør er populære butikker i Mandal. Da har vi ikke sagt noe om alle de gode restaurantene regionen har

Det er flere kunst Gallerier langs Spangereid halvøyen som gir inspirasjon til sjelen. Det er også flere ulike kulturtilbud i regionen med Kulturhuset og kinoen i Kvinesdal, Tingvatn i Hægebostad, Kulturhuset i Lyngdal, Kulturtorvet på Vigeland, Vigelands Hus, Sjølingstad Uldvarefabrik og Buen Kulturhus i Mandal Dette er bare noen av mulighetene som er innenfor 30 minutters kjøring fra Sørlandsbadet. Vi kan absolutt anbefale regionen og etter en tur her så håper vi å gi inspirasjon til å komme tilbake til oss.

På Sørlandsbadet gir vi deg mer tid sammen med hele familien i felles aktivitet.