kongshamn.jpg (1)

Påsken på Sørlandet - shopping

Påsken nærmer seg og Sørlandet kan by på et mangfold av opplevelser, aktiviteter og shopping for en familie. Området Flekkefjord til Mandal er et lite eldorado, og med korte kjøreturer kan en finne et variert tilbud innen opplevelser. I denne artikkelen ser vi nærmere på shoppingmulighetene.

Sørlandsbadet samarbeider med mange aktører, nettopp for å gi deg som gjest en variert mulighet til å gjøre forskjellige ting under ditt opphold. Det er tilbud fra de aller minste og oppover. Alt etter alder for barna i familien så skal det være gode muligheter. Ønsker dere å benytte naturen for å gå på turer har vi plukket ut noen perler til deg. De ulike byen har også ulik særpreg og her kan en finne unike og spesielle butikker på de fleste steder. Ønsker du overnatting i området så samarbeider Sørlandsbadet med flere steder, som inkluderer badebillett til Sørlandbadet. Rosfjord Strandhotell ligger bare noen få meter fra oss i den vakre Rosfjorden. Farsund Resort og Bjørnevåg ferie ligger litt syd mot Farsund i vakre Bjørnevågen, men allikevel bare snaute 15 minutters kjøring fra Sørlandsbadet. Kvåstunet ligger nord for oss og omtrent 20 minutters kjøring oppover i Lyngdalen, like under ØrneknippenThe Bølgen og Moi Hotel utsikten ligger i Kvinesdal like ved golfbanen og i omtrent 25 minutters kjøring fra oss. Camp Lyngdal, som ligger ved Kvavik stranda har også badebilletter inkludert på leilighets leie, bare en god kilometer vest for oss.

 

 

  undefined undefined      undefined  

Sørlandsbadet ligger idyllisk til inderst i Rosfjorden i Lyngdal. Anlegget har både et inne og et uteanlegg for bading. Det er trenings fasiliteter, tur mulighter, SPA, badebutikk, fysioterapi og kaffe på Sørlandsbadet

 

 

 Shopping

I Flekkefjord har vi den ærverdige Hollenderbyen, men også nedre del av sentrum har blitt mer attraktiv med blant annet nytt flott Kulturhus og du kan nyte en god kopp kaffe med noe attåt på Kaffebørsen. Kongshamn Kolonial er en butikk det anbefales å stikke innom for å nyte. Eierne driver også Kongshamn BryggeresturantHidra. På To-Ka finner en dameklær, kosmetikk, klokker og litt av hvert og butikken ligger midt i sentrum. Det siste innen Skandinavisk designklær og tilbehør finner du på Lille Bille, som også har nettbutikk. I Kvinesdal finner vi spesialisten innen kjøtt på Nico Mat

 

undefined undefined undefined

En finner mange delikatesser på Kongshamn Kolonial og på LilleBille finner vi mye utsøkt. Flekkefjord og Hollenderbyen har en fin bevart bydel med Sørlandsk preg. 

 

 

Mandal har flere bydeler med gammel bebyggelse, men også hovedgaten, Store Elvegaten, der gågata utgjør en stor del er godt bevart. Her finner vi også butikkene med særpreg og som er annerledes. Det er en liten opplevelse å gå inn i skobutikken, Tønnesen Sko. Butikken er utvidet med både vesker, interiør og annet flott.  Olivias Hus ligger på Torvet i gamle Postgården. her finner en spesielt interiør og design, men også klær. To svært populære butikker som trekker utenbys gjester. Mandal har tradisjon for bakervare og fått en liten renessanse med flere utsalg med lokalt brød og bakervare med steinovn. AMFI, finner du i Mandal sentrum, kort spaseravtand fra sentrum. Mandal har sitt eget språk, Smoi, lurer du mer på det kan du få det med å besøke Mandal Hemmeligheter, pizzza restauranten Smoi i Hestestroa. Eller om du er musikkinteresse, så har Tonica Musikk det meste av instrumenter.

 

  undefined undefined undefined

Tønnesen SKO finner vi i de flere byer på Sørlandet, men butikken i Mandal har også interiør, vesker pluss litt annet. Olivias Hus holder til i ærverdige Postgården på Torvet. Denne butikken er også i Kristiansand. Tonica Musikk er spesialisten innen musikkinstrumenter, og det som de ikke har i butikken skaffer de.

 

 

Lille Ollebolle, barnebutikken ligger midt i Lyngdal sentrum. En flott butikk med mye besøk av barnefamilier. Angrer du på ikke å ha kjøpt noe, vel da har de nettbutikk. Like over inngangsdøra har vi Bazaren. Nettopp, en liten basar rett og slett. Her finner du møbler, interiør, design og litt kryddervarer. I den lille trekanten i sentrum ligger også Stella shop. Stella Shop har dameklær, interiør og litt spesialiteter, med Skandinaviske og internasjonale merkevarer. Lyngdal har også Handelsparken ved E39 avkjørselen. Her finner vi også større butikker som Biltema, OBS, Expert og Elkjøp, XXL og Skeidar. Tar vi Nordsjøvegen over mot Lindesnes halvøya så finner vi en liten delikatesse, Jentan På Båly ligger like ved Spangereidkanalen. Så er det ikke ofte en kan fremheve en bensinstasjon når vi prater om shopping, men ta en stopp like over broa til Spangereid kanalen. Dette er også stedet som verdens største undervannsrestaurant kommer, Under.

 

undefined undefined   

I Spangereid finner vi fiskebutikken Jentan På Båly, du finner også andre delikatesser. I Lyngdal sentrum finner vi Lille Ollebolle og Bazaren i Sandalsgården, like over veien ligger Stella Shop.

 

Kaperbyen Farsund er en gammel ærverdig skipsby. De har i generasjoner hatt mange redere og mye av byen næring har vært relatert til havet. Idag er industrien det største. Men Kaperbyen har selvsagt sine egne Kaperdager, de har Kaperspillet og nå også med egen Kaperbutikk. Det er en flott by der sentrum ligger i le av havet og vendt innover landet. Rødt Sukker har spesialisert seg innen klær og make up og anbefales et besøk. Men også Blå Eik som benevner seg selv som en livsstilsbutikk. Her finner en vesker, klær, interiør og nok en og annen ting som kan forsterke din livsstil. Farsund og kanskje Lista spesielt er kjent for sin amerikanske stil. Mange utvandret herfra, og mange har også kommet tilbake. Dette har satt sitt preg. Det arrangeres The American Festival her, de har prøvd å få etablert Route Eight på Lista. Men Trunken, butikken i Vanse er en amerikansk butikk. Jeg går ikke nærmere inn på hva du kan få kjøpt her, men ta en tur innom. I Farsund sentrum finner vi også det nye AMFI Senteret. Er du båt interessert så finner vi to gode maritime butikker også.

 

 undefined undefined  undefined

På Trunken og Det Amerikanske Lista treffer du gjerne Listamannen og TV kjendisen Magnus Devold. Blå Eik og Rødt Sukker holder til i Farsund sentrum, mens Trunken finner du i Vanse. 

 

Vi har plukket ut og valgt noen få butikker på de ulike stedene, dette er imidlertid bare litt av det gode sortimentet som finnes. Vi gleder oss til høstferien til en god shopping opplevelse og et deilig bad på Sørlandsbadet.