Barnefamilie opplevelser

På sydspissen av Norge har vi tilrettelagt en opplevelsesreise for barnefamilier. Med utgangspunkt i sydspissen selv - Lindesnes Fyr, har vi ulike opplevelser og aktiviteter på Barnas Dyrepark, Sjølingstad Uldvarefabrik, Nordberg Fort, Adventure Norway, dressinbanen, Kvåsfossen Opplevelsessenter, flipside og gocart, Utsikten Golfpark og Sørlandsbadet.

Sydspissen og Lindesneshalvøya.
Ytterst på Lindesneshalvøya ligger fyret som Norges sørligste fastlandspunkt. Lindesnes Fyr har mye besøk året rundt. I fint vær er det en opplevelse å se utover det idylliske  havet. I uvær er det en spektakulær opplevelse. Men på fyret finner vi mange arrangementer og aktiviteter for store og små året rundt. Før du kommer helt ut til Fyret så finner vi Barnas Dyrepark som har åpent i sommersesongen. Her kommer du tett på dyrene og for de aller minste så er det flott og minnerik opplevelse å kunne holde en kanin eller klappe hesten.

undefined  undefined

Barna mater reven i Barnas Dyrepark og Salto og Selma besøker Lindesnes Fyr.

 

Mandal og Marnardal.
Ved Hesså i Marnardal finner vi et lite elderado. Her kan vi rafte, rappelere, kanotur og overnatte i telt. Dette er stedet for familie og altså fullt mulig også for mindre barn å delta. Litt mer aktiv ferieopphold, men her kan en utfordre det litt ekstreme i kontrollerte former og med god veiledning fra Adventure Norway. På grensen mellom Mandal og Vigeland ligger Sjølingstad Uldvarefabrik. En gammel fabrikk som idag er endel av Vest-Agder Museum. På Sjølingstad er de flinke med barneaktiviteter og holder åpent hele året, men i ferier så er det egne aktiviteter og arrangementer.

undefined  undefined  undefined

Dette blir tøft, redningsvest og hjelm er på og klar for aktivitet på Adventure Norway. Barna er aktive på Sjølingstad Uldvarefabrik og loing av ull.

Farsund og Lista.
På tidligere Lista Flyplass finner vi både Flipside, gocarte og paintball muligheter. Også et lite elderado for tøffe aktiviteter. Flere ganger i året er det skate-camp på Flipside og ofte med verdensstjerner som veiledere og trenere. Vegg i vegg finner vi go carte bane og aktivitetshus med blant annet paint ball. Litt lenger inne på Lista, oppe på en høyde finner vi en fantastisk utsikt utover Listalandet, men også havet. Her ligger en annen avdeling av Vest-Agder Museum, Nordberg Fort. Dette er både museum med utstillinger, cafe og med barneaktiviteter. På lik linje som Sjølingstad Uldvarefabrik har også Norberg Fort åpent hele året og med barneaktiviteter i ferier. 

undefined  undefined undefined

Ungdommen er klar på Flipside og det er god utsikt fra Nordberg Fort. Salto og Selma har tatt plass i hver sin gocarte på Lisyta Flypark.

Flekkefjord og Kvinesdal.
Den gamle Flekkefjordbanen er aktiv og her tilbys det flotte dressinturer i fantastiske omgivelser. Banen er åpen på sommeren og flere og flere finner veien til en liten drømmetur i den vakre naturen fra Flekkefjord og innover i landet mot Sira. Utsikten Golfpark har flotte fasiliteter for både små og store. her har de ulike muligheter for gode familieopplevelser.

undefined undefined  undefined

Det er populært med familietur i flotte omgivelser.På Utsikten har også barn og ungdom gode muligheter til aktiviteter på Golfparken.

Lyngdal og Kvås.
I Kvåsfossen har de bygd en laksetrapp med egen publikumstunnel for å komme ned og se gjennom vinduer slik at du kan se laksen svømme opp i laksetrappa. Til sommeren åpner eget Opplevelsessenter med nytt bygg attraksjoner knyttet til villaksen og dens vandringer. Ved Rosfjorden finner vi Sørlandsbadet, et badeanlegg med både innendørs og utendørs opplevelser. I tilknytning finner en treningsssenter, SPA og turpark med utendørs treningsfasiliteter. Turparken har egen barneløype.

undefined  undefined

Det er populært når laksen er godt synlig i Kvåsfossen. Kanskje opplever du Salto i konkurranse i vannsklia på Sørlandsbadet.