9 gode grunner til å besøke Sørlandsbadet i Påsken

På jakt etter barneaktiviteter i Påsken? Badeferie på Sørlandet er en sikker vinner.

Påskeferien nærmer seg. Nå er det tid for å hente seg inn igjen og skape gode minner for både liten og stor. I Lyngdal, en liten by helt vest på Sørlandet, finner man et stort anlegg med tilbud for både badeender og landkrabber!

– Vi ønsker at hele familien skal kunne komme her, ha det godt sammen og sitte igjen med høydepunkter fra ferien. Tilbakemeldingene er at vi lykkes med akkurat det, sier Atle Homme i Sørlandsbadet, og trekker frem ni grunner til at badeferie i Lyngdal er midt i blinken for alle barnefamilier.

1. Alle barn elsker badeland
Hvis du forteller barna dine at dere skal til badeland, blir du mest sannsynlig dagens helt.

Badeland betyr nemlig bølgebasseng, vannsklie, stupetårn, malstrøm, droppsklie, svømmebasseng, plaskebasseng og vannleker – og masse moro. I Påsken vil det i tillegg bli en rekke leker, konkurranser og kanskje til og med en dans eller to med to morsomme og tamme «seler» (se grunn 5).

2. Du kan kjøpe sunn mat selv om lommeboka ligger igjen i garderoben
Full fart i vann krever mye energi. Når blodsukkeret på store og små daler, kan man når som helst bestille god mat mens man er i badet. Med belasting av armbåndet man får når man går inn i bassenget, trenger man ikke tenke på å ha kontanter eller bankkort med inn i bassenget. Menyen består av sikre vinnere blant barna med grove brød og rikelig av sunne smoothies og juice. Om man ønsker at maten skal stå klar etter klesskift, kan man bestille dette før man går inn i badet. Det er selvsagt også mulig med take away for dem som ønsker å nyte maten senere.

3. Bassengene er fylt med oppvarmet sjøvann
Som ett av få badeland i Norge, har Sørlandsbadet lokalt sjøvann i bassengene. Badelandet ligger helt i vannkanten av Rosfjord og herfra blir vannet pumpet opp og blandet med ferskvann. Fra sjøvannet utskilles en naturlig klor som igjen tilsettes badevannet for å holde god vannkvalitet. Løsningen med saltvann og naturlig klor medfører mindre hudplager for dem som til vanlig reagerer på klorvann. 

4. Du kan slappe av. På ordentlig. Med spa og velvære
I tillegg til badstue, dampbad, kaldkulp, boblebad og velværebasseng som holder 34 grader, har Sørlandsbadet innerst i Rosfjord en rekke spa- og velværetilbud. Tradisjonell massasje, hudpleie, og farging av vipper og bryn kan bestilles og nytes i løpet av ferien. Aromaterapi, kinosologi og en rekke andre alternativbehandlinger kan også bestilles med svært erfarne behandlere.

I forbindelse med spabehandling, får man også tilgang til velværeavdelingen.

5. Barna dine kommer til å elske Salto og Selma
Disse selene er ikke lenger redd for mennesker. Og de elsker barn! Den kjærligheten er gjensidig, og er man riktig heldig, kan man kanskje få en «high five» med en av dem. Salto har vokst opp i Rosfjorden, som er der Sørlandsbadet ligger. Selma kommer fra Kvavikfjorden, men de treffes ofte i badet for å se på alle menneskene som plasker i vannet året rundt.

Møtet med Salto og Selma blir ofte det store samtaleemnet ved kveldsmaten.

6. Du kan bli norgesmester i vannsklie!
– Jeg sliter med å komme ned på syvtallet selv. Om man kommer ned på sekstallet burde man melde seg på NM med en gang, sier Atle Homme om vannsklien i badet. 

Årlig arrangeres det NM i vannsklie, og Sørlandsbadet er selvsagt ett av stedene man kan kvalifisere seg. 6:43 er banerekorden og en stoppeklokke som tydelig viser tiden når man har kommet ned har ført til at selv barn som har bikket 40 «bare må ta én tur til».

7. Du kan trene og følge med på barna samtidig
Fra treningsanleggets tredemøller har man full oversikt over resten av familien som koser seg med lek og moro i bassenget, mens man selv samvittighetsfullt kan opprettholde treningsopplegget sitt gjennom ferien.

– Påskeferiener jo også en ypperlig anledning for en kickstart for folk som vil komme i gang med litt aktivitet, sier Annette Rosfjord som har ansvaret for trenings- og velværedelen av badet.

Sammen med personlig trenere brenner de for å bryte ned terskelen mange gjerne kjenner på for å komme i gang med trening. Annette Rosfjord, som selv er rammet av revmatisme, presiserer at treningen kan tilpasses hver enkelt uansett form eller plager. 

 

Du kan booke timene dine via vår online booking-kalender her.

8. Senga di er bare minutter unna

Sørlandsbadet har avtale med flere overnattingsbedrifter i regionen der badebillett er inkludert med overnatting. Fra 3 til 25 minutter kan en finne mange flotte steder å overnatte og få badebillett med.

Spaserer man langs strandpromenaden et steinkast øst for badeland, kommer man til Rosfjord Strandhotell, hvor familien kan kose seg i komfortable fasiliteter, organiserte aktiviteter og lokalt forankret mat av internasjonal klasse.  

I vakre Bjørnevåg, finner vi flott Sørlandsidyll. Bjørnevåg er en fjordarm mellom Kvavikfjorden og Rosfjorden. Her ligger både Farsund Resort og Bjørnevåg Ferie. Utleie av båter og mange aktiviteter er noen av mulighetene. En herlig Sørlandsidyll med fjord tur i solnedgang og fiskesnøret hengende etter båten.

Camp Lyngdal ligger like ved elveutløpet til Lygna og med flott strand med hele Kvavikfjorden foran seg. Mange aktiviteter, arrangementer og idyllisk strand. (tidligere Kvavik Camping).

I innlandet, men ikke med lang avstander finner vi Kvåstunet. I flotte omgivelser med Ørneknipen  like over seg finner vi både aktiviteter og flotte turmuligheter. Trond Moi har satt sitt preg i hjembyga på vakre Utsikten Hotell. The Bølgen og Moi Utsikten Hotell ligger over Kvinesdalen med utsikt utover hele dalen og fjorden. Flott golfbane like over seg og kunstgalleri i Hotellet.

 

9. Vannskliene åpner utendørs
Vårens vakreste eventyr i Lyngdal er Påsken, da åpner vi nemlig våre utendørs vannsklier. Med en vanntemperatur på 27 grader så kan kan en skli i vannskliene ute.